Over Kadotikker


Een nieuwe, leuke manier om geld kado te geven

Ahhh super leuk dat je hier bent! Ik ben Monique (1975), grafisch ontwerper, getrouwd en moeder van drie kinderen.

In juni 2019 was ik de pineut om geld in te zamelen om kado te geven aan mijn jarige buurman die een feestje gaf voor de hele buurt. Het was al met al een heel bedrag. Ik had geld in enveloppen gekregen en er waren bedragen op mijn rekening gestort. Ik voelde me best ongemakkelijk, zo’n groot bedrag en niemand die mij controleerde Ik heb alles wel 10x nageteld omdat ik zeker wilde weten of het bedrag klopte. Toen kreeg ik het idee voor Kadotikker.nl. Eén centrale, neutrale plek waar het geld online ingezameld wordt, open en transparant. Deze ‘pot’ op een leuke manier kado geven en voilà: een nieuw concept was geboren!


Een bedrag kado doen

Als hoogzwangere bruid kregen mijn man en ik kadobonnen van een babywinkel. Een bedrag van wel vijfhonderd euro. In de winkel konden we niets naar onze smaak vinden. Een paar weken later ging ik weer terug naar de winkel voor een tweede poging iets leuks te vinden. En wat denk je? De winkel dicht, failliet! Weg bedrag! Zo zonde en zo balen! Voor mij een reden om de ‘pot’ in geld kado te doen en niet in kadobonnen. Zo kun je lekker zelf beslissen wat je ermee gaat doen en zit je nergens aan vast.

Nu is het dan eindelijk zover, het platform is online! Spannend, gaat het werken? Zijn de gebruikers net zo enthousiast als ik? En wat vinden jonge gezinnen ervan om dit kado te krijgen? Mochten jullie ideeën of verbeterpunten hebben, laat het weten, Kadotikker.nl is net begonnen en moet zich gaan ­ontwikkelen waardoor het de kans krijgt om te groeien.


We support Justdiggit!

Ik start met kraamkado’s, de kadopartners zijn allemaal geselecteerd op duurzaamheid en/of sociale betrokkenheid. Dus je geeft (of krijgt) altijd een verantwoord, leuk, hip kado. Super trots ben ik op het ‘BabyBund certificaat, dit kado zit in alle kadosets. Speciaal voor de geboorte wordt er in Afrika een halve maan gegraven door de plaatselijke bevolking. Water blijft er makkelijk in staan en zo krijgen de zaden in de grond weer de kans om te groeien. Hierdoor koelt de aarde af. Zo draag je een steentje bij aan een groenere toekomst voor de pas geborene!


Toekomst

Mijn droom is dat dit concept gaat groeien. Ik hoop dan ook in de toekomst kado’s voor collega’s, bruidsparen, house-warming’s, verjaardagen en hart onder de riem kado’s aan te kunnen bieden. Een andere wens is om een Kadotikker inpak studio te realiseren waar mensen kunnen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werk is zo belangrijk voor ieder van ons. Juist voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking is dat niet vanzelfsprekend. Het lijkt mij fantastisch om dat met Kadotikker te kunnen bereiken. Maar.... alles begint met niets. Dus nu eerst bij het begin beginnen!

Ik zou het super leuk vinden als je mij wil helpen om Kadotikker meer bekendheid te geven. Dit kun je doen door Kadotikker te volgen op FB en insta, delen, liken, volgen = heel lief! Hoop je daar te zien!

Hartelijke groeten, Monique (Founder ;-)